Sposób przygotowania

Drożdże wymieszać z łyżeczką cukru, śmietaną, łyżką mąki i zostawić pod przykryciem do wyrośnięcia. Do mąki dodać resztę cukru, cukier waniliowy, szczyptę soli, aromat, jajka, rozczyn drożdżowy oraz stopiony i przestudzony tłuszcz. Wyrobić rękami lub mikserem. Ciasto pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia (powinno podwoić swoją objętość). Następnie dodać rodzynki i migdały. Przełożyć do wysmarowanej tłuszczem formy. Piec ok: 40-50 min w 180 stopniach

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    puellae90

    pychota
  • 1
    p8230976
    Opublikowano

    monika141

    pycha
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    cudna, podoba mi się pomysł na dekorację z lukru

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !