Sposób przygotowania

Do gotującej się wody wrzucić liście kapusty pekińskiej na jedną minutkę. Liście wyjąć i odsączyć. Ostudzić.

Farsz: cebule z pieczarkami i czosnkiem podsmażyć. Mięso mielone przełożyć do miski, dodać podsmażone pieczarki z cebulą i czosnkiem. Następnie dodać ugotowany ryż, jajko i przyprawy wszystko dokładnie wymieszać. Na liście układać po łyżce farszu i zwijać w roladkę.

Wszystkie gołąbki układać na blachę posmarowanej tłuszczem. Piec 30 min w 180 stopniach. Przygotować sos pieczeniowy. Po 30 min polać sosem gołąbki i poukładać pokrojoną w krążki czerwoną cebulę i ogórka. Podpiec jeszcze 10 min.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !