Sposób przygotowania

Śledzie moczymy w wodzie według potrzeby ,zależy jakie są słone . Nastepnie osuszamy je na sicie.Marchewkę gotujemy i kroimy w paski .Ogórka także kroimy w paski .Cebule kroimy w piórka solimy dusimy ręką żeby zmiękął i zostawiamy ją na godzinę .Następnie cebulę kropimy oliwa i octem jabłkowym i zostawiamy ją jeszcze na pół godziny . Na śledzia układamy kawałek ogórka i kawałek marchewki tak aby wystawało za śledzia . zawijamy i spinamy wykałaczką .Układamy w sice salaterce ciasno i na wierzch układamy cebulę .

Komentarze

  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    Można wierzch doprawić pieprzem
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    pycha! :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    bardzo lubię rolmopsiki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    pycha :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    TyTaN

    bardzo dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !