Sposób przygotowania

Jajko dobrze umyć, polać wrzątkiem, oddzielić białko od żółtka.

Białko ubijać na pianę, dodać przesiany(!) cukier puder i ubijać dalej.

Dodać sok z cytryny.

Lukier musi być gęsty – najlepiej sprawdzić czy da się zrobić z niego wzorek – w zależności od wielkości jajka – dodać więcej cukru.

Gotowy lukier przełożyć go do rękawa cukierniczego, lub po prostu do sztywniejszej torebki (np. takiej strunowej), zakręcić, odciąć minimalnie rożek torebki i lukrować pierniki.

Polukrowane pierniki pozostawić do całkowitego wyschnięcia.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    dziękuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !