Sposób przygotowania

Od kaczki odkrawamy nogi, piersi ,które dzielimy ba 3 części i skrzydełka.
Nacieramy je przyprawa do drobiu i odstawiamy na 10 minut.
Między czasie obieramy marchewkę i pomarańcze. Marchewkę kroimy w plasterki a pomarańcze dzielimy na cząstki.
W wysokim rondelku roztapiamy z 3 łyżki margaryny i obsmażamy kaczkę.
Przekładamy następnie do naczynia żaroodpornego ,obkładamy plastrami marchwi i cząstkami pomarańczy .
Zalewamy rozpuszczoną kostką rosołową i posypujemy wiórkami margaryny. Przykrywamy i wstawiamy na 80 minut do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    No i Iza je kaczuchę:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    wygląda pięknie!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    ŚWIETNA KACZKA
  • 3
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Aż mi ślinka cieknie na taką kaczuszkę.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo apetycznie wygląda Twoja kaczka.
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    bardzo ciekawy przepis na kaczkę
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    jakie proste
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Na pewno bardzo aromatyczna.
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Extra połączenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Zapowiada się bardzo smacznie.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    apetyczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    Bardzo rzadko robię a uwielbiam.Teraz zrobię w Twoim wydaniu
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wykonałaś to danie po mistrzowsku
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    ja kaczki nie lubię, ale mąż zjadłby z wielkim apetytem:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !