Sposób przygotowania

Mięso wieprzowe oczyścić i bardzo dokładnie zmielić. Ząbek czosnku oraz cebulę obrać, umyć i przemyć pod zimną wodą, żeby podczas krojenia nie szczypała w oczy, a następnie pokroić w drobną kostkę. Pokrojoną cebulę oraz czosnek podsmażyć na patelni, na rozgrzanym oleju. Do mięsa dodać podsmażoną cebulę oraz czosnek, następnie dodać bułkę, którą najpierw należy wymoczyć w mleku. Do masy z mięsa wbić jedno jajko i doprawić do smaku pieprzem oraz solą i całość bardzo dokładnie wymieszać. Z masy mięsnej uformować kuleczki, obtoczyć je w mące i smażyć z obydwóch stron na rozgrzanym oleju. Paprykę umyć, wyciąć gniazdo nasionek i pokroić w nieduże paseczki. W jednej szklance wody rozpuścić kostkę rosołową, a następnie zalać bulionem paprykę i poddusić. Klopsiki gotować jeszcze chwilę w sosie paprykowym, a już ugotowane polać nim..

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !