Sposób przygotowania

Jajka, żółtka z cukrem i solą ubić na parze na gęstą masę. Następnie dodać imbir i ubijać dalej, aż masa ostygnie. Do ostudzonej masy dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i wyrobić gładkie ciasto. Rozwałkować na cienkie placki, wycinać foremką ciasteczka, ułożyć w brytfannie wyłożonej papierem do pieczenia i piec 15-20 min. w piekarniku nagrzanym do temperatury 170°C.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    ciekawy smak
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    na pewno
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    muszą być pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    muszą być pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mmniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    lubię takie korzenne inspiracje
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    imbir to świetna sprawa
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    spróbuje je zrobić
  • 0
    original
    Opublikowano

    kaprysiek

    Na 100% spróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !