Sposób przygotowania

Krok 1 / 7

Dynię zetrzeć na grubej tarce i odłożyć. Orzechy wymieszać z cynamonem. Tortownicę średnicy ok. 20 cm delikatnie natłuścić. Nagrzać piekarnik do 200°C.


Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Jarlin

    bardzo ciekawe :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zielonamorelka

    fajne i można przemycic warzywo do dzieciecego menu:D ale wtedy bez alkoholu jednak bym zrobila i troche mneij cukru:D
  • 0
    original
    Opublikowano

    borgia

    Zastanawiałam się przez moment, czy nie dodać proszku do pieczenia, ale przez moment zwątpiłam... Teraz już wiem (telefon do odpowiedniej osoby), że w proszek jako proszek jest bezglutenowy, ale aby mieć pewność, że nie ma w nim śladowych ilości lepiej kupić specjalny. Alkohol dodany jest zamiast - powoduje spulchnianie ciasta. Tak kiedyś przeczytałam gdzieś. Co do cukru... pragnę zapewnić, że nie lubię jego nadmiaru i unikam. Być może mniejsza ilość nie zrobi krzywdy ciastu, ale proszę wziąć to na własną odpowiedzialność... :).
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    A ja zupełnie z innej beczki.Zauważyłam że ma Pani końcówkę ucierającą do ucierania masy czy mogę się dowiedzieć jakiej firmy jest Pani mikser?
  • 0
    original
    Opublikowano

    borgia

    Mam mikser polskiej znanej firmy na literę "Z". Nie wolno nam tu używać marek firm konkurencyjnych... Ale ta końcówka to standardowe wyposażenie tego miksera od wielu lat a nawet dekad, więc w związku z tym mogę i powiedzieć, że wieków ;). Moja pierwsza z lat 80 pasuje do obecnego sprzętu (nazbierało mi się ich kilka przez ten czas) - i nadal doskonale rozciera lukry. Płaski krążek, który nakłada się na jedno z mieszadeł do ucierania.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !