Sposób przygotowania

Dwie galaretki przygotowujemy w połowie wody zalecanej na opakowaniu. Trzecią robimy według przepisu.
W tortownicy ułożyć biszkopty, tak, by zakrywały szczelnie cały spód. Zmiksować masło, cukier i żółtko na jednolitą masę, dodać 4 zmksowane wczesniej banany i połączyć wszystko razem. Do tej masy bananowej dodać ścinające się dwie galaretki cytrynowe (te rozrobione w mniejszej ilości wody).
Całość wylewamy na biszkopty i wstawiamy na godzinę do lodówki.
Następnie zalewamy tężejącą galaretką truskawkową. Wstawiamy do lodówki na 2 godziny i gotowe:)

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    ciekawie się prezentuje...trzeba by wypróbować :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    lubię takie bez pieczenia :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izka192

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !