Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka miodowo- migdałowe Bienenstich
Cytrynę otrzeć ze skórki. Zmieszać w misce mąkę, sól, skórkę, drożdże i łyżkę cukru. Dodać masło, letnie mleko i resztę cukru. Wszystko wyrobić mikserem. Ciasto przykryć i odstawić na 30min. Nagrzać piekarnik do 200st. Nasmarować blachę masłem. Przygotować polewę. Zagotować w rondelku, mieszając 100g masła, cały miód, płatki migdałowe i śmietanę. Odstawić. Ciasto ponownie zagnieść i rozwałkować na blasze. Po nakłuwać widelcem i odstawić na 15min. Posmarować polewą i piec 30min. Rozmieszać budyń w proszku z 4łyżkami mleka, zagotować resztę mleka, dodać rozrobiony budyń i gotować mieszając 2min. Ochłodzić. Resztę masła ubić z cukrem pudrem, dodawać po łyżeczce tej masy do budyniu i mieszać. Pokroić ciasto na 24kawałki. Przekrawać je poziomo i nakładać do środka po 2 łyżki kremu.