Sposób przygotowania

Z podanych składników(oprócz dżemu) zagnieść ciasto. Uformować z niego kulki wielkości orzecha włoskiego, ułożyć je luźno na blasze posmarowanej tłuszczem. W każdej kulce palcem zrobić wgłębienie. Upiec na jasnozłoty kolor. Po wyjęciu z pieca do każdego wgłębienia włożyć trochę dżemu.

Komentarze

  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    To ciasteczka z mojego dzieciństwa.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renata22

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smakowite ciasteczka
  • 0
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    na pewno wykorzystam przepis, ciastka wyglądają bardzo smacznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Joanna23

    smaczne
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    właśnie o taki przepis mi chodziło! Jadłam dziś takie, ale nie załatwiłam sobie przepisu.. Czy one też są w smaku takie mięciutkie? Bardzo mi smakowały, spróbuję zrobić według Twojego przepisu :)<br>Mam tylko jedno pytanie - jakiej wielkości (ile gram) to opakowanie kleiku?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !