Sposób przygotowania

Jaja ubić z cukrem na puszystą masę. Następnie, ciągle ubijając stopniowo dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem i sodą, śmietanę, olej. Na koniec dodac kakao, cynamon, przyprawe do piernika. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroic w niewielką kostę. Jabłka i rodzynki oprószyć mąką. Dodać do masy, delikatnie wymieszać. Przelać masę piernikową do wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką blachy - duża blacha. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 170 st. i piec około 45 minut. Wyjąć, oprószyć cukrem pudrem. Na zdrówko!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    pyszny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    pyszny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    piernik inaczej :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !