Sposób przygotowania

Mięso rozbiłam,posoliłam,posypałam z obu stron pieprzem papryką, po czym zwinęłam w roladki. Na rozgrzany na patelni tłuszcz położyłam roladki złączeniem do dołu ( wtedy się nie rozpadają), dodałam pokrojoną cebulę i pokruszone suszone pomidory ( suche, nie z zalewy). Obsmażyłam na rumiano ze wszystkich stron i dusiłam pod przykryciem, podlewając od czasu do czasu wodą. Po 45 minutach dodałam sparzonego, obranego ze skórki i pokrojonego pomidora i dusiłam jeszcze ok. 20 min, aż się rozpadł a roladki były miękkie. Sos zaciągnęłam łyżką mąki rozbełtaną w wodzie.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    super mięsko:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    pyszności:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super jedzonko
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    rewelacyjny obiadek:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne danie !
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    eleganckie danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    wygląda znakomicie.
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    z karkówki nie robiłam,muszę wypróbować:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pysznie wyglądają:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !