Sposób przygotowania

Owoce pokroić w kawałki lub kostkę i zasypać niewielką ilością mąki. Z drożdży, odrobiny cukru, 2 łyżek mleka i 1 łyżki mąki zrobić rozczyn. Odstawić do wyrośnięcia.

Do owoców wbić jajka, dodać mleko, cukier, sól, rozczyn i tyle mąki aby ciasto nie lało się z łyżki. Przykryć ściereczką i odstawić na ok 30 min

Porcjami nakładać na rozgrzany olej, smażyć z obu stron aż będą rumiane. Aby mieć pewność ze nie są surowe można sprawdzić wbijając wykałaczkę w racucha, jeśli ciasto nie zostaje na patyczku oznacza że jest gotowe.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !