Sposób przygotowania

CIASTO: Wodę zagotować. Następnie w gorącej wodzie rozpuścić margarynę. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, a następnie dodać do tego roztopioną w gorącej wodzie margarynę. Do ciasta wbić cztery całe jajka i wszystko razem bardzo dobrze wymieszać. Masę na ciasto dać do miksera i miksować na gładką masę. Blachę posmarować margaryną lub obłożyć papierem do pieczenia i wlać na to ciasto. Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni przez około 30 minut.

MASA: Żółtka z cukrem ubić razem na jednolitą masę. Mąkę wymieszać z budyniem waniliowym, cukrem i mlekiem. Do tego dodać masę z żółtek i dobrze zmiksować. Składniki zagotować mieszając do czasu, aż masa zgęstnieje. Margarynę dobrze zmiksować i połączyć z całością. Na upieczone ciasto wlać gotować masę, a następnie polać polewą.

POLEWA: Cukier, kakao i margarynę roztopić razem w gorącej, zagotowanej wodzie.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pioge7

    ekstra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !