Sposób przygotowania

Drożdże rozpuścić w cukrze, a żółtko rozrobić ze śmietaną. Margarynę posiekać z mąką, dodać cukier waniliowy, szczyptę soli oraz rozpuszczone drożdże i wyrobić gładkie ciasto. Ciasto podzielić na 3 części i rozwałkować na ok 0,5 cm. Pokroić w kwadraty. Na kwadratach poukładać jabłka pocięte w ćwiartki lub ósemki i łączyć rogi po przekątnej. Piec ok. 40 min aż nabiorą złotego koloru. Po upieczeniu ciastka posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    bardzo dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknbozka

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    lilify

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    lilify

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    edi

    rewelacyjne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Luki

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    SYLKA

    super
  • 2
    13524163_10207657151841229_703449476_o
    Opublikowano

    Krzysztof15

    pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    natkapietruszki@op.pl

    już czuje ich zapach

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !