Sposób przygotowania

Krok 1 / 7

Biszkopt:
7 jajek,
1 szklanka mąki pszenne,
1 szklanka cukru,
2 łyżki kakao,
1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia. Do dużej miski wbijamy białka, a żółtka osobno do szklanki. Białka ubijamy na sztywno, następnie dodajemy cukier i stopniowo żółtka – miksujemy na wolnych obrotach. Mąkę mieszamy z proszkiem i kakaem, dodajemy do ubitych jajek i delikatnie mieszamy łyżką. Niezbyt dużą tortownicę smarujemy od dołu tłuszczem i wylewamy ciasto biszkoptowe – pieczemy 30 minut w temp. 180*.


Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    Mmmm rewelacja!
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    apetyczne ciacho
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lotar

    Robię podobny, tylko bez żelatyny i z samą gorzką czekoladą i jest pyszny :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    pyszny taki kopczyk :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !