Sposób przygotowania

PRZYGOTOWANIE:

1- Najpierw przesiewam do miski mąkę ,mieszam z cukrem, cukrem waniliowym, oraz ze skórką z cytryny. 2-Drożdże kruszę i rozpuszczam w letnim mleku. 3-Dodaję do mąki. 4-Następnie dodaje jaja, żółtko i masło. 5-Wyrobiam elektrycznym mikserem na gładkie ciasto, przykrywam, odstawiam w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 30 minut. 6-Po wyrośnięciu ciasto raz energicznie zagniatam. 7- Formuje około 16 kulek i kładę na papier pergaminowy do wyrośnięcia 8 - Smażę je na głębokim oleju następnie wyciągam i jeszcze gorące nadziewam szprycą konfiturę LUKIER 1 -Cukier puder rozmieszać z sokiem z cytryny powstaje lukier paczki maczam najlepiej w miseczce żeby był lukier maczam paczki i posypuje kolorowa posypką

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    octo

    pięknie i smacznie wyglądają:) aż się chce takie zjeść:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justa32

    przepyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    niam niam pączki są świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agata/MANTIS-KITCHEN

    Zawsze uważałam , że domowe pączki są najlepsze .
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    z chęcią bym takie domowe zjadła

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !