Sposób przygotowania

Obraną dynię kroimy na mniejsze kawałki, a później pieczemy w temperaturze 190 stopni przez około pół godziny. Upieczoną dynię miksujemy. Cukier do pieczenia, cukier puder, mąkę, proszek do pieczenia, szczyptę soli, cynamon, sodę oczyszczoną mieszamy razem i dodajemy do masy dyniowej. Do tego dodajemy również jajko i olej. Na blachę posmarowaną margarynę wlewamy masę dyniową. Ciasto dyniowe pieczemy przez 30 -40 minut w temperaturze 180 stopni. upieczone ciasto posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 3
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    pioge7

    na pewno bym spróbował

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !