Sposób przygotowania

Masło utrzeć z cukrami i żółtkami, dodać lekko oprószone mąką bakalie. Białka ubić na sztywną pianę, mąkę zmieszać proszkiem. Do masy z bakaliami dodawać po łyżce na przemian mąkę i białko, lekko mieszając. Formę wyłożyć pergaminem posmarowanym tłuszczem włożyć ciasto piec w 180 st C 40-45 minut. Po ostygnięciu posypać migdałami. SMACZNEGO!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    bardzo dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    pycha:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    super lubię takie ciastko
  • 0
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    Pyszne ciasto:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    uwielbiam :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    uwielbiam :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    smaczny
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gosia20

    słodziutko
  • 0
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Super
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    bardzo dawno nie jadłam a ciasto warte uwagi

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !