Sposób przygotowania

Matiasy zalewamy zimną wodą i moczymy przez 4 godziny, płuczemy, a następnie kroimy w cienkie paseczki. Zalewamy kilkoma łyżkami oleju, dokładnie mieszamy i wkładamy na 5-6 godzin do lodówki. Cebulkę obieramy i kroimy w drobną kostkę, a ogórki w cienkie talarki. Warzywa dodajemy do śledzia. Doprawiamy do smaku octem (zwykłym lub winnym), pieprzem i cukrem, mieszamy. Wkładamy ponownie na kilka godzin do lodówki. Na kromkach pieczywa układamy po kilka paseczków śledzia, na nie po plasterku ogórka i odrobinę cebuli.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    fajne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    no właśnie zapomniane przeze mnie połączenie śledzika z kiszonym
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lotar

    ślicznie się prezentują :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Pycha.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !