Sposób przygotowania

Przygotowanie:

Do 0,5 litra zimnego mleka wsypujemy budyń, cukier (jeśli budyń nie jest słodzony), kakao, dodajemy łyżkę masła i wstawiamy na palnik i na małym ogniu podgrzewamy ciągle mieszając aż budyń nie zgęstnieje. Rozlewamy do salaterek. Z serka formujemy kwiatki (jak kto woli łatki :) ). Ćwierć szklanki kawy podgrzewamy i łączymy z ćwiartką szklanki cukru, gdy cukier się rozpuści, dodajemy ćwierć szklanki wiórków kokosowych. Układamy z wiórków kolejne łatki, a syropem z malin (przepis wyżej) dekorujemy brzeg salaterki.



Podajemy zimne lub ciepłe :)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    ciekawe, wygląda smacznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    ciekawy deser :-)
  • 3
    original
    Opublikowano

    owocówka

    fajny
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    fajny, podoba mi się;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    wow.. super!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !