Sposób przygotowania

Bułkę zamoczyć w wodzie, odcisnąć. Pieczarki umyć, osuszyć, posolić i obsmażyć na maśle. Do rondla wlać 4 szklanki wody, dodać przyprawę ziarenka smaku, zagotować, włożyć filety z dorsza i gotować około 10 minut. Następnie wyjąć, rozgnieść widelcem, dodać odciśniętą bułkę, 1 jajko, posiekaną cebulę, przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Z masy mięsnej formować placuszki, wkładać po 1 pieczarce, zlepiać i toczyć kulki. Panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor w głębokim tłuszczu.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    pioge7

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    smakowite połączenie
  • 3
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne kotleciki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !