Sposób przygotowania

Wodę gotujemy, a później dodajemy do niej mleko skondensowane oraz jedno opakowanie cukru wanilinowego. Do tego dodajemy również utarte żółtko. Do tych składników dodajemy podzieloną na kostki czekoladę gorzką, która ma się rozpuścić. Rozpuszczoną żelatynę w niewielkiej ilości wody dajemy do gotującej się masy. Po ugotowaniu zdejmujemy całość z gazu i dajemy do zimnego miejsca. Białą czekoladę rozpuszczamy, a później łączymy ze śmietaną, wiórkami kokosowymi, likierem kokosowym i dobrze mieszamy. Tym sosem polewamy masę wyciągniętą z lodówki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    Ciekawy deserek!
  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    musi być pychota :D
  • 1
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !