Sposób przygotowania

Sos: 3 szklanki wywar rybny, 20 dag śmietana kremówka, 4 łyżki musztarda sarepska lub delikatesowa

Rybę sprawić, umyć, osuszyć, pokroić na 8 porcji, skropić sokiem z cytryny, posolić, przykryć i odstawić na 30 minut do lodówki. Warzywa oczyścić, umyć, zalać 1 l wody, dodać przyprawy i gotować pod przykryciem 30 minut. Wywar przecedzić do rondla, dolać mleko, posolić, zagotować, włożyć rybę i gotować 25 minyt, na małym ogniu.

Przygotować sos: Wywar rybny zredukować (wygotować) do 1/3 objętości, dodać śmietanę i musztardę, wymieszać.

Ugotowaną rybę wyjąć z wywaru, ułożyć na ogrzanych talerzach, polać sosem i posypać natką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    julci3k1

    ciekawe ciekawe
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    może być bardzo smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Warto spróbować
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    co na to łosoś?
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    bardzo dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    berys18

    fajny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    musi być pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    warto spróbować
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    trochę pracochłonne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    mniam mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !