Sposób przygotowania

Biały ser mielimy a następnie dodajemy do niego masło, cukier i przesianą mąkę. Wszystko siekamy nożem. Do masy wbijamy jajko i wyrabiamy na jednolite ciasto. Z ciasta formujemy kulę i wkładamy na godzinę do lodówki. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w plasterki. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy /na posypanym mąką blacie/ na grubość ok. 0,5 cm, szklanką wycinamy kółka. Na krążku ciasta układamy cząstki jabłek i nakrywamy drugim krążkiem. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, układamy na niej ciasteczka i smarujemy je białkiem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy do zrumienienia.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !