Sposób przygotowania

Brzoskwinie umyć,włożyć na chwilę do wrzącej wody,Zahartować w zimnej wodzie i obrać ze skórki.Pokroić na połówki wyjac pestki i podzielić na ćwiartki.
Podgrzać miód w garnku.Włozyć ćwiartki brzoskwiń,zagotować pod przykryciem z dodatkiem cynamonu i skórki cytr.Dusić ok 5-10 min.Schłodzić i przełozyć do salaterek.
Migdały uprażyć na patelni bez tłuszczu i posypać nimi brzoskwinie.
Jogurt wymieszać ze śmietanką i doprawić cukrem i sokiem z cytryny.Dobrze schłodzony sos podać do brzoskwiń

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    Świetny przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Luki

    super przepis
  • 2
    13524163_10207657151841229_703449476_o
    Opublikowano

    Krzysztof15

    swietne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !