Sposób przygotowania

Mąkę rozrobić z mlekiem, dodać żółtko – dobrze wymieszać. Przed samym smażeniem ubić pianę z białek, dodać do ciasta, wlać łyżkę oleju – wymieszać. Smażyć na maśle. Pieczarki drobno posiekać, usmażyć na maśle. Jak już nie będzie w nich wody, zdjąć z ognia dodać 2 łyżki śmietany oraz łyżkę startego żółtego sera. Przyprawić do smak solą i pieprzem. Na naleśnika kłaść po plastrze szynki, grubo posmarować pastą pieczarkową i zawinąć. Gotowe naleśniki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, polać resztą śmietany, posolić, popieprzyć, posypać resztą startego sera i wstawić do rozgrzanego piekarnika na 30 minut. SMACZNEGO!!!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !