Sposób przygotowania

Masło, mąkę, żółtko, oraz kilka łyżek cukru wymieszać dokładnie ze sobą. Składniki te ugniatamy na ciasto, które później wkładamy do lodówki na około 30 minut. Ser biały, reszte żółtek , cukier wanilinowy, budyń waniliowy dobrze miksujemy ze sobą, żeby powstała jednolita masa. Z białek ubijamy sztywną pianę, a do niej dodajemy zapach cytrynowy. Mieszamy dobrze i dodajemy do wcześniej zmiksowanego sera białego. Wyciągnięte ciasto z lodówki rozwałkowujemy i dajemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, a na ciasto kładziemy masę serową. Całość pieczemy przez około godzinę w temperaturze 90 stopni. Na sam koniec umyte maliny poukładać na serniku.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !