Sposób przygotowania

Cukier rozpuszczamy w garnuszku z wodą. Pozwalamy się odrobinę karmelizować i dodajemy całe truskawki (bez szypułek). Chwilkę mieszamy - około 1 minuty, aż truskawki puszczą trochę soku i cukier się z nim połączy.Studzimy i wkładamy do słoiczków, mocno zakręcamy. Na dno garnka układamy szmatkę lub pieluchę tetrową i ustawiamy słoiki. Zalewamy wodą do wysokości 3cm poniżej dekielka. Wstawiamy na palnik i na połowie mocy (tak, żeby nie wrzała woda) chwilkę gotujemy - około 20 minut. Garnek zestawiamy, a słoiki stawiamy na dekielku (do góry nogami) na suchym ręczniku i czekamy aż wystygną.

Gotowe :)

Można oczywiście zużyć od razu, np. to ciast, tortów. lodów, budyniu itp. - albo zjeść na bułeczkach :)

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    dobre :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    ojj jak ja lubię taką konfiturkę
  • 0
    original
    Opublikowano

    Brigitte

    nom, latem można się zajadać...
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    do kakaa idealna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo dobra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    smaczne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    jak kupiona:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    super kolor ma twoja konfitura

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !