Sposób przygotowania

Krok 1 / 5

60 dag mąka,
2 łyżki ciepła woda,
1 łyżeczka Sól,
2 łyżeczki olej,
60 dag mąka


Drożdze musimy wymieszać razem z ciepłą wodą i odstawiamy w ciepłe miejsce. W momencie gdy zaczną one rosnąc musimy je wraz z solą dodać do mąki i wyrobić ciasto, któe potem smarujemy 1 łyżeczką oleju i odstawiamy w ciepłe miejsce by ciasto urosło. Ciasto, które podwoiło swoją objętość wylepiamy na blachę.

Musymy poamietac ze takie ciasto pieczemy nie dluzej niz 15 minut w temp 250 stopni. Odnośne skaldników , gdy je nałożymy na ciasto musimy natychmiast włożyć je do piekarnika by warzywa nie pusciły soku.


Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    pyszna!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    dzieki
  • 3
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    z chęcią bym zjadła i to nie tylko 1 kawałek :-)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    zapraszam:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    pycha:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    lubimy:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    świetna:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    LuKaSz4761

    fajny przepis!
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    smaczne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    fajna kolorowa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    domowa najsmaczniejsza
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobra
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    TEtalicha

    rewelacyjna, sama czesto robie pizze
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Na taką pizzę to ja również się piszę
  • 1
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    uwielbiam domowa!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !