Sposób przygotowania

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dokładnie posiekać z masłem. Następnie dodać cukier puder, spirytus, śmietanę, żółtka i zagnieść ciasto. Odłożyć w chłodne miejsce na 1/2 godziny. W międzyczasie obrać jabłka, usunąć gniazda nasienne, pokroić na kawałki, włożyć do rondla, wlać kilka łyżek syropu z ananasa, dodać cukier, drobno pokrojone ananasy i gotować aż jabłka się rozgotują. Zdjąć z ognia, dodać cynamon, wymieszać, ostudzić. Ciasto podzielić na 2 części, rozwałkować. Jedną część włożyć do przygotowanej brytfanny, posypać tartą bułką, wyłożyć mus z jabłek, przykryć drugim ciastem, nakłuć widelcem. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 40 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    ciekawa jestem smaku tej szarlotki, super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    dodatek ananasa - super:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Jeśli smakuje tak jak wygląda to już ją lubię.
  • 1
    original
    Opublikowano

    banditka

    Nie ma to jak nowy rodzaj szarlotki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    nie robiłam z ananasem, ciekawe jak smakuje
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mimi

    musi być pyszna,zabieram przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    cudne ciacho
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Smakowite ciasto :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !