Sposób przygotowania

Ryż gotujemy do miękkości w mleku. Dwa żółtka ucieramy z cukrem i dodajemy do niego budyń śmietankowy wymieszany w kilku łyżkach mleka. Masę tą dodajemy do ryżu i chwilę gotujemy. Do ryżu dodajemy także sok wyciśnięty z cytryny oraz startą skórkę. Porzeczki czerwone myjemy i dodajemy do ubitej na sztywno piany z białek. Do naczynia żaroodpornego nakładamy ryż, a potem dajemy na niego ubitą pianę z białek, którą wymieszaliśmy z czerwonymi porzeczkami. Danie ryżowe pieczemy przez około 30 -40 minut w temperaturze 200 stopni.

Komentarze

  • 4
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    musi być super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lekki deser...
  • 0
    original
    Opublikowano

    pioge7

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !