Sposób przygotowania

Do ziemniaków dodać obie mąki, cebulę zrumienioną na oleju, jajka, sól ziołową oraz pieprz i starannie wyrobić. Z tak przygotowanego ciasta na stolnicy uformować wałek średnicy 7 cm. Kroić na kawałki grubości około 2 cm i formować kotlety grubości około 1 cm. Kotlety obtaczać w bułce tartej i smażyć na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju. Podawać z sosami np.: pomidorowym, grzybowym lub cebulowym.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    czasem takie robię
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    robię i lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    A moze z grzybowym ? - marzenie
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    lubię czasem zjeść dla odmiany takie kotlety
  • 3
    original
    Opublikowano

    kotlet

    jeszcze takich nie próbowałem
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    zdjęcie to chyba niekoniecznie od ziemniaczanych...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !