Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Cytryny myjemy i zalewamy wrzątkiem na 3-4 minuty. Odcinamy kapelusze, wydrążamy cały środek (po wyciągnięciu mniej więcej połowy miąższu można cytrynę wywrócić na drugą stronę i wtedy łatwo nożem zetniemy cały miąsz). Wino zagotowujemy z 1 lyżeczką cukru, studzimy. Następnie ostudzone wino miksujemy niezbyt dokładnie z miąższem pomarańczy (bez skórek) oraz 7-8 łyżeczkami soku z cytryny (z kawałkami jej miąższu). Dobrze, gdy pozostaną nam kawałeczki miąższu owoców, które ładnie się później prezentują w deserze.


Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    zaskakujący przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    zaskakujący przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    ciekawy deserek. pierwszy raz się z takim daniem spotykam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    piekny i pyszny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Jarlin

    świetne :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    oryginalne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Mistrzowski deser. Brawo!
  • 3
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    piękny i smaczny deserek
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    mniam mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !