Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w paski i podrumienić na oleju. Wyjąć widelcem bez tłuszczu do garnka. Na tym samym oleju smażymy na brązowo wołowinę pokrojoną w kostkę. Do garnka z cebulą sypiemy trochę papryki ostrej, słodkiej i trochę kucharka, liście laurowe i ziele angielskie oraz trochę pieprzu. Patelnię po smażeniu płukamy wodą i tą wodę z tłuszczem wlewamy do garnka. Dusimy do miękkości mięsa. Potem bierzemy słoiczek. Wlewamy do niego pół słoika wody i półtorej łyżki mąki. Mieszamy i wlewamy do mocno gotującego się sosu i szybko mieszamy. Gotujemy ok 2-3 min i na koniec możemy jeszcze doprawić do smaku.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !