Sposób przygotowania

Makaron spaghetti gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie.
Cebulę kroimy w drobną kostkę, a czosnek przeciskamy przez praskę. Smażymy razem na oliwie.
Gdy cebula się zeszkli dodajemy tuńczyka i przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy koncentrat i mieszamy. Dusimy ok. 10 minut. Jeśli jest za gęste można podlać wodą.
Oliwki kroimy w plasterki i mieszamy z gotowym sosem. Na talerze nakładamy makaron i polewamy sosem. Na całość ścieramy na drobnej tarce parmezan.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    ciekawy
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    To coś dla mnie - lubię dania z tuńczykiem :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !