Sposób przygotowania

Do miski wyłożyć mak z puszki, dodać żółtka, skórkę pomarańczową, proszek do pieczenia, aromat migdałowy, wymieszać. Białka z cukrem ubić na sztywną pianę, dodać budyń i delikatnie wymieszać. Połowę piany z białek połączyć z makiem. Masę makową wyłożyć do przygotowanej formy. Pozostałą pianę z białek wymieszać z mielonymi orzechami, wyłożyć na masę makową. Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 50 minut w temp 190 stopni. Po ostudzeniu oblać rozpuszczoną czekoladą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    uwielbiam ciasta z makiem
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    uwielbiam ciasta z makiem
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Będę musiała wypróbować.
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    smacznie i fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !