Sposób przygotowania

ciasto : mąke wsypujemy do miski , dodajemy szczypte soli i lyzke oleju, zalewamy wrzatkiem, wyrabiamy do uzyskania lepkosci plasteliny, dodajac make by sie nie kleiło, rozwalkowywujemy i wycinamy kółka ( ja lubie duze ok 10x10 cm) nakladamy duza lyzke farszu i zlepiamy rogi , mozna gotowac lub zamrozic.
farsz : warzywa kroimy na drobna kostke, rozgrzewamy 2 patelnie z odrobina oleju
1- papryka, ogórek i cebula solimy i doprawiamy papryka ostra do smaku, warzywa musza sie przypiec a potem zmniejszyc ogien by byly na pol miekkie
2- pieczarki i cebula solimy i pieprzymy smarzymy do miekkosci.
warzywa po ostygnieciu mieszamy delikatnie razem dodajemy natke pietruszki i nakladamy do pierogow, naprawde pyszne wychodza...

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    szkoda, że nie widać farszu
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kamila/kami007

    ciekawy pomysł
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    interesujący pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Renata22

    takich jeszcze nie jadłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Hanna11

    jeszcze nie jadłam pierogów z takim farszem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !