Sposób przygotowania

Margarynę posiekać z cukrem, dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, oraz jajko, śmietanę i kilka kropli aromatu pomarańczowego, szybko zagnieść kruche ciasto i schłodzić. Schłodzone ciasto rozwałkować na około 1/2 cm, foremka wyciąć ciastka i ułożyć na natłuszczonej blaszce. Piekarnik rozgrzać do temp około 190st i piec ciasteczka na złoty kolor. Upieczone i ostudzone ciasteczka posmarować lukrem i ozdobić skórką pomarańczową.
Lukier: W kubku utrzeć cukier puder z niewielką ilością soku pomarańczowego, sok należy dodawać bardzo ostrożnie bo lukier ma być gęsty.

Komentarze

  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Uwielbiam domowe ciasteczka.A takie pachnące skórką pomarańczową to poezja smaku.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    elficzna

    ciasteczka zawsze dobre mniam :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !