Sposób przygotowania

Mąkę ok 1/2 kg przesiewamy dodajemy 1/2 łyżeczke soli i 1 płaską łyżeczkę sody .Mieszamy .dodajemy jajko ,maślankę i trochę mleka wyrabiamy ciasto jak na pierogi ,nie moze być za twarde jego konsystencję regulujemy mlekiem . Podsypujemy rozwałkowujemy grubość ok 1/2 cm .Wycinamy kwadraty formujemy placuszki ręką zaokrąglając rogi. Smażymy na patelni na oleju na złoty kolor .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Proste i bardzo fajne, przypomina mi cos co kiedyś robiła babcia
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    interesujące :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    aginaa

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !