Sposób przygotowania

Groszek i kukurydzę odsączamy od zalewy na durszlaku. Przelewamy zimną wodą. Wsypujemy do garnka i zalewamy 3 szklankami wody. Dorzucamy 2 kostki bulionowe i gotujemy około 15 minut. Następnie dolewamy mleko, gotujemy.

Do miski wkładamy serki i wlewamy chochelkę gorącej zupy. Energicznie mieszamy by nie było grudek. Wlewamy z powrotem do garnka i gotujemy około kolejnych 15 minut na wolnym ogniu.

Woreczek kaszy jęczmiennej gotujemy w osolonym wrzątku. Po ugotowaniu wsypujemy do zupy i mieszamy. Podajemy posypaną posiekaną natką pietruszki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika111

    ciekawy przepis :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Tyska

    ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Szybko i smacznie.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    intrygujące :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Zupy z serkiem topionym potrafią być pyszne i aromatyczne. Twoja tak wygląda :)
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    moje smaki
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    takiej nie gotowałam.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    rewelacyjna zupa
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    też nie jadłam takiej:)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    intrygująca :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pierwszy raz słyszę i widzę taką zupkę,ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !