Sposób przygotowania

Orzechy wraz z migdałami sparzyć i posiekać. Wszystkie bakalie oprószyć mąką. Z cytryny zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Żółtka oddzielić od białek i zmiksować je z cukrem, miodem, sokiem i skórą z cytryny. Dodać mąkę i bakalie. Z białek ubić pianę i dodawać ją porcjami do masy delikatnie mieszając. W tortownicy ułożyć wafel, a na waflu wyłożyć ciasto. Piec je przez co najmniej 15 minut w temp. 200 stopni. Lukier przygotować z podanych składników. Polać nim przestudzony mazurek.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Pychotka :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kasiaw

    mam przepis na mazurka ale inny spróbuję twojego
  • 3
    original
    Opublikowano

    pioge7

    super
  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Przepyszne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super ciasto :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !