Sposób przygotowania

Jabłka obrać ze skórki i pokroić w ćwiartki ułożyć w wysmarowanej masłem tortownicy. Całe jaja i cukier ubić do białości. Do ubitych jaj dodać budynie i proszek do pieczenia wszystko dokładnie wymieszać i wylać na jabłka do tortownicy piec około 35 minut można podać z bitą śmietaną.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    praktycznie zawsze można go zrobić, bo składniki są w każdej kuchni :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wczoraj wypróbowałam ten przepis - nie miałam budyniu waniliowego, więc zastąpiłam go czekoladowym, a zamiast jabłek dodałam rodzynki namoczone w rumie - i wyszedł mi supersmaczny murzynek - polecam to ciasto... w różnych wariantach

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !