Sposób przygotowania

Jajka ucieramy z cukrem i z masłem do uzyskania gładkiej masy. Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, solą i przyprawami. Mieszamy dodajemy olej i płatki z owocami. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Powinna być dość zbita i przypominać sklejone lukrem płatki. Małe porcje ciasta (do 5cm średnicy) układamy na pergaminie lub blasze wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą i kształtujemy krążki o wysokości palca. Pieczemy w 150 stopniach do momentu aż zaczną lekko brązowieć (brzoskwiniowy kolor). Wtedy wyciągamy je z piekarnika i odstawiamy na 5 minut. Ku przerażeniu mogą być lekko luźne bądź miękkie, ale po 15 minutach stają się takie jak powinny być: puszyste, słodkie i chrupiące.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    M-W

    pychota
  • 3
    original
    Opublikowano

    gottrina

    lubie takie ciasteczka
  • 2
    original
    Opublikowano

    M-W

    robiłam wczoraj te ciasteczka i wyszły mi bardzo dobre, super przepis na coś bardzo fajnego
  • 4
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wspaniale wyglądają.
  • 1
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Lubię sobie coś pochrupać.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    są świetne!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    pyszne te ciasteczka:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne są
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    lubię bardzo takie casteczka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !