Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik makowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak 250 g
mąka 2 łyżki
masło 150 g
miód 3 łyżki
cukier 200 g
żółtko jajek 5 szt
migdały 50 g
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik makowy

Mak umyć. Zalać wrzątkiem i zostawić na noc. Nazajutrz zemleć w maszynce, dodając sparzone i obrane migdały. Utrzeć masło z cukrem i żółtkami, dodać mak. Wymieszać z mąką i miodem. Tak przygotowane ciasto przełożyć do tortownicy i pioec 30 min. Po ostudzeniu można posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak