Sposób przygotowania

Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić dodając cukier dalej ubijac dodając po 1 żółtku. Mąke, kakao i proszek dodac i delikatnie wymieszać. piec w temperaturze 160 °C przez 40 minut.

Bita śmietana:
Śmietanę dobrze wcześniej schłodzoną wlać do wysokiego naczynia i ubijac chwile po czym dodac wszystkie skladniki czyli cukier puder, cukier wanilinowy, kwasek oraz śmietan-fix. Ubijać aż zesztywnieje. Przekroić ciasto na pół i posmarować w środku i na wierzchu. Można posypac mleczna czekolada lub dostepnymi w sklepach małymi cukiereczkami.

Komentarze

  • 2
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pyszności
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    bardzo lubię robić w-z bo jest prosta i smaczna
  • 0
    beztytulu
    Opublikowano

    marzenciak1985

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !