Sposób przygotowania

Umyte i pokrojone pieczarki udusić razem z pokrojoną cebulą na łyżce oleju. Wątróbki oczyścić, opłukać, obtoczyć w mące i usmażyć na pozostałym oleju. Bułki namoczyć w mleku i odcisnąć. Pieczarki, wątróbki i bułkę zmielić. Do masy dodać żółtka, zioła, pieprz i sól. Dokładnie wymieszać. Na końcu dodać ubitą na sztywno pianę i delikatnie mieszając polączyć z masą, Naczynie żaroodporne wysmarować masłem i wysypać bułką, przełożyć masę i piec 25-35 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C. Po ostudzeniu podawać do pieczywa.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    Ciekawa jestem tego pasztetu.
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    takiego pasztetu jeszcze nie próbowałam
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    ciekawe
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    masz ci babo pasztet

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !