Sposób przygotowania

Winogrona myjemy, obieramy ze szypułek i wsypujemy do słoika do jego 3/4 objętości. Następnie zalewamy takie słoiki spirytusem, by przykryć całkowicie winogrona. Zamykamy słoiki na okres około 2 miesięcy i odstawiamy w ciemne miejsce. Po tym czasie alkohol zlewamy, a winogrona zasypujemy cukrem. Często mieszamy, aż do rozpuszczenia się cukru u powstania spirytusu. Następnie przez gazę lub sitko przecedzamy sok i dodajmy do alkoholu. Rozlewamy do butelek.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    stworzona na zimowe wieczory , w sam raz ...:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    polecam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kaska14665@wp.pl

    ekstra :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Nemsik

    fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Domowa naleweczka jest wyborna.
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    to lubię... :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    warto wypróbować Twój przepis.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    dobry przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !