Sposób przygotowania

Białka z cukrem i cukrem waniliowym ubić na sztywną pianę. Następnie ciągle ubijając dodawać stopniowo po jednym żółtku. Masę jajeczną podzielić na trzy części. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i mąką ziemniaczaną. Do jednej części masy jajecznej dodać 1/3 część mąki, wymieszać. Do drugiej części wsypać połowę pozostałej mąki wymieszanej z kakao. Do ostatniej porcji wsypać resztę mąki wymieszaną z kawą. Upiec trzy oddzielne biszkopty w piekarniku nagrzanym do temp 170 stopni, czas pieczenia około 15-20 minut. MASA. Do miski wbić jajka dodać cukier i cukier waniliowy, ubić na parze do białości. Następnie zdjąć z garnka i ubijać do ostudzenia. Margarynę utrzeć dodając stopniowo ubitą masę jajeczną. Pod koniec dodać kawę i spirytus. Gotową masą przekładać ciasta biszkoptowe. Wierzch oblać rozpuszczoną czekoladą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Musze sprawdzić czy przypadkiem nie mieszkasz obok :) Ciasto wygląda cudnie!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    super, masę kawową lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    przejs

    Do tego dobra kawa w miłym towarzystwie i jesteśmy w raju :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    świetny przepis,zabieram do siebie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ulka

    wygląda apetycznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszne!
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wygląda wspaniale. Na pewno wypróbuję Twój przepis.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ależ to ciasto pięknie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !